Artikler /

Cornelius, eksamensfilmen 2011

Cornelius, eksamensfilmen 2011

Våren 2011 hadde jeg ansvar for lyd under produksjonen av kortfilmen Cornelius.

Postet av Martin Rotmo, 06.06.2011

Eksamensoppgave
Da er mitt første år på Norges Kreative Fagskole over. Som siste semesteroppgave skulle vi lage en kortfilm på 8 minutter. Vår gruppe valgte å lage en apokalypse film, der verden har gått under, men det er én overlevende.

Filmens plot
Verden har gått under, men Vetle har på mirakuløst vis overlevd dette. Han har nå bodd på Jorden i hundre dager etter katastrofen. Luften er veldig tynn og kraftig forurenset, så han er avhengig av å gå med gassmaske. Han vandrer rundt i den forlatte verdenen på jakt etter mat og andre nyttige gjenstander han trenger for å klare seg. Vetle må kjempe hardt for å overleve i denne gudsforlatte verdenen, mens hans aller største ønske er å finne flere overlevende.

Manus og ide er av Eirik B. Nilsen, men vi i resten av gruppen har vært med og utformet og gjort denne filmen til vår film.

Prosessen
Vi begynte før påske å skrive manus, etter hvert ble det klart at dette manuset passet best for vår gruppe, og vi valgte å lage film av det. I Mai begynte produksjonen. Vi hadde 4 opptaksdager og en pickups dag. Vi brukte godt over en uke på klipping og lyd redigering.

Min rolle
I denne produksjonen hadde jeg ansvar for lyden, før under og etter opptak. Det er gjort et ekstremt grundig lyd arbeid i denne videoen. Jeg brukte for første gang lyd redigerings programmet Logic, og har nå endelig fått litt erfaring i ett lyd redigerings program.

Se filmen
Se filmen nå!

Credit
Manus/regi: Eirik B. Nilsen
Foto: Stian U. Hauger
Lyd: Martin Rotmo
Scenograf/Produsent: David H. Bøe

Skuespiller: Ole Fredrik Wannebo