Artikler /

The Gathering 2012

The Gathering 2012

The Gathering 2012

Årets påske tilbringes inne i Vikingskipet på Hamar, her er det ikke akkurat OL...

Postet av Martin Rotmo, 04.04.2012

Enden av universet
Jeg har altså valgt å bruke 5 dager av påsken i år ved enden av universet, eller på The Gathering om du vil. Dette er tredje gang jeg er med på dette arrangementet drevet av organisasjonen KANDU. Her skal jeg bruke mye av tiden foran data-en og programmere, spille og lære mye. Dette er selvfølgelig en del av min hobby, og et slikt arrangement vil gi meg nye ferdigheter innen flere felt.

Delta på kurs
Allerede i morgen skal jeg være med på 2 programmeringskurs, der vi skal lære blant annet skal lære scriptspråket Java.

Oppdaterer fortløpende
Jeg har tenkt å bruke denne artikkelen til å informere om de aktivitetene jeg gjør på The Gathering 2012. Du kan også følge med mer live på Twitterbrukeren min Rotmo.

Dag 1 - Ankomsten
Jeg, og Jørgen W. Søderstrøm, som også er med på turen ankom Hamar rundt kl 06.00 i dag tidlig, etter å ha kjørt hele natten fra Trondheim. Vi kom oss fort inn i skipet og fikk rigget opp utstyret vårt. Jeg har med min stasjonære PC, mens han en ut-datert Mac, PS3 og en liten TV. Timene på The Gathering har for det meste gått med på rigging, problemer med maskinen og å holde seg våken. I skrivende stund har jeg vært våken i snart 33 timer uten søvn. Dette blir derfor en ganske tung dag, og jeg skal mest sannsynlig legge meg etter åpningsshowet kl 23.00.
Utplassert hos NRK
Årets tema er inspirert av bøkene/filmene om Haikerens guide til Galaksen.

Dag 2 og 3 - The Gathering
Det er lørdag, og dette er den siste hele dagen på TG12. Siden onsdag har det skjedd en hel del, jeg skal prøve å oppsummere dette med noen tegn og bilder...

På torsdag hadde universitetet i Oslo en framføring på scenen i forbindelse med robotteknologi og intetlegens. Der ble roboten "Nao" vist frem. Dette er en robot som forstår hva du sier, og reagerer på de forskjellige budskap, bevegelse, ansiktsuttrykk og lignende. Skolen programmerer roboten selv, men de har bare hatt den i 1 mnd, så de har ikke kommet så langt med det, og har derfor ikke alle funksjoner klart enda. Se hele foredraget her.


Nao sitter å venter på komando.

Etter foredraget gikk jeg bort til standen og så på roboten i aksjon. De hadde fortsatt noen problemer, men de fikk i hvert fall liv i den.På Fredag ble det en liten tur i bassenget arrangert av TG. Årsaken ved gratis bading er mest sannsynlig for å få nerdene til å vaske seg i hvert fall en gang i løpet av disse 5 dagene...

Det har blitt litt spilling og spill-laging de siste dagene. Jeg arbeider med et lite platformspill i programmet Game Maker. Et enkelt, men ganske kraftig spill-lagings program. En demonstrasjon vil komme når motoren er ferdig. Og et ferdig spill kommer kanskje en gang i fremtiden.


Minecraft effekter på TG.

(Sist oppdatert: 07. april 2012 kl 16.54)